Recept: Wortelsoep met gremolata
Ingrediënten (Voor vier)
Voor de soep
2 uien, fijngesneden
2 el gember, fijngesneden
2 el olie
1 1/4 kg wortelen, niet te fijngesneden
400g kokomelk
800 ml groentebouillon
eventueel 2 el witte miso*
Voor de gremolata
6 el gemalen kokos
2 sjalotten, fijngesneden
eventueel 1 rode chili, zaadjes
verwijderd, fijngesneden
shoyu (sojasaus met tarwe)
rijststroop (of honing of suiker)
3 pijpajuinen, fijngesneden
Bereiding :
– Laat de ui en de gember smelten in de olie.
– Voeg de wortelen, kokosmelk en groentebouillon en eventueel de witte miso toe.
– Breng aan de kook en laat sudderen tot de wortelen zacht zijn.Pureer tot een gladde soep en giet nog even door een zeef.
– Rooster de gemalen kokos tot die goudbruin ziet en krokant is.
– Laat het sjalotje met de chili smelten in wat olie, voeg de gemalen kokos en de fijngesneden pijpajuin toe en breng op smaak met shoyu en rijststroop.Bestrooi met de gremolata en serveer de hete soep.
Witte miso is een gefermenteerd product van rijst. Het is een smeerbare pasta die een volle, romige, zoetige smaak toevoegt aan je soepen, marinades en sauzen. Te verkrijgen in de biowinkel. Ook zonder witte miso is deze soep erg lekker!