Recept: Salade van gekookte wortelen met hummus

Voor 4 personen

Voorbereiding: 15 min

Bereiding: 20 min Laten rusten: 1 uur

Ingrediënten

12 jonge worteltjes
sap van 2 sinaasappels
2 eetlepels olijfolie
1/2 koffielepel korianderzaad
2 snuifjes komijn
een paar takjes verse koriander
80 g hart van artisjok
20 g gehakte groene olijven
peper en zout

Bereiding

– Pers de sinaasappels en doe het sap in een kom.
– Voeg zout, peper en vervolgens de olijfolie toe.
– Schil en was de wortelen, snij ze in schijfjes en kook ze met het sinaasappelsap, olijfolie en alle kruiden tot ze gaar zijn.
– Giet de wortelen af in een slakom om af te koelen.
– Breng het kookvocht aan de kook tot het tot de helft is herleid en giet het over de gekookte wortelen.
– Snij de koriander fijn en de artisjokken in stukken en voeg ze toe aan het mengsel.
– Laat ongeveer een uur in de koelkast marineren.
– Serveer met verse hummus.