Recept: Porridge van spelt met kruiden
Voor 4 personen:
Voorbereiding: 3 + 4 minuten
Kooktijd: 5 + 3 minuten
Ingrediënten:
1 liter rijstmelk of een mengeling van rijst- en amandelmelk
2 kopjes spelt-haver- of rijstvlokken
2 eetlepels honing (optioneel)
Masala met amandelen op z’n Indiaas:
1 Glas witte amandelen
1 Glas cashewnoten
6 Saffraandraadjes
1 Theelepel kardemomzaadjes
1 Glas dadels
1/2 Glas pistachenoten
Bereiding
– Giet de melk in een pan en doe er de granenvlokken bij.
– Laat 5 minuten zwellen op een zacht vuur.
– Voeg 4 eetlepels masala met amandelen toe (zie recept hieronder).
– Is de porridge te dik geworden, giet er dan wat koude melk bij. Zoetekauwen kunnen honing toevoegen.
Masala met amandelen op z’n Indiaas: Bak de amandelen, de cashewnoten, de saffraandraadjes, de kardemomzaadjes, de dadels en de pistachenoten in een braadpan zonder vetstof te gebruiken.
– Mix en bewaar op een droge plek.
Een heerlijk en voedzaam ontbijt voor klein en groot, ideaal voor in de koude wintermaanden.