Recept: In wortelsap bereide griesmeelsalade

Voor 4 personen

Voorbereiding: 30 min
Bereiding: 30 min
Laten rusten
: 1 uur

Ingrediënten

120 g biologisch tarwegriesmeel
40 g groene biolinzen
40 g rauwe champignons
60 g biowortelen
20 g jonge spinazie
250 ml biowortelsap
2 takjes peterselie
olijfolie
peper en zout

Bereiding

-Schil en was de wortelen, snij ze in kleine blokjes en kook ze gedurende 10 minuten in zout water.
– Was de linzen en kook ze gedurende 20 minuten in zout water, laat na het koken afkoelen.
– Verwijder de steeltjes en was de jonge spinazie zeker twee of drie keer om alle aarde te verwijderen.
– Verhit het wortelsap, giet het griesmeel in een schotel en voeg er zout en twee lepels olijfolie aan toe.
– Meng het geheel goed door elkaar en giet er het kokende wortelsap over. – Dek af en laat rijzen tot het twee keer zijn volume bereikt.
– Laat goed afkoelen in de koelkast. Was de champignons, snij ze in dunne plakjes.
– Was en hak de peterselie.
– Voeg aan het gekookte, afgekoelde griesmeel alle andere ingrediënten toe en meng alles.
– Dien op met gebraden kip.