Recept : Courgette- en chocoladegebak
Voor 4 personen
Voorbereiding: 15 min
Kooktijd: 35 min
Ingrediënten
200 g pure chocolade
300 g courgette
4 eieren 80 g suiker
50 g bloem
1/2 theelepel gist 30 g boter
Bereiding
– Verwarm de oven tot 165°C (stand 5/6).
– Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een kom.
– Voeg er de boter aan toe die je liet smelten au bain-marie.
– Schil de courgette, spoel ze, snij ze in stukken en stoom ze gedurende een tiental minuten. Mix alles tot een puree.
– Voeg de gesmolten chocolade eraan toe en meng goed.
– Scheid het eiwit van de dooiers.
– Klop de dooiers met de suiker tot een egaal wit mengsel en voeg er dan het mengsel van chocolade, courgette, bloem en gist aan toe.
– Klop het eiwit stijf en schep het zachtjes door de bereiding.
– Giet in een taartvorm en bak gedurende ongeveer 30 minuten in de oven. Serveer lauw.
Variant: dit dessert kan ook met melkchocolade bereid worden.