Gratin van pastinaak en aardappelen
i.s.m. Beatrice Vigot-Lagandré voor EXKi
Foto Ronald Droesbeke/The Image Factory – Culinaire styling Virginie Timmermans
Voor 4 personen
Voorbereiding: 15 minuten
Kooktijd: 45 minuten
Ingrediënten
2 pastinaken
4 aardappelen
1 eetlepel olijfolie
1 teentje knoflook
15 cl plantaardige room
50 g Parmezaanse kaas in schilfers
Bereiding
Schil en was de pastinaken en de aardappelen en snijd ze in plakjes. Laat ze gedurende een tiental minuten stomen. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een ovenschaal in met olie en schik de groenten. Bestrooi met de geschilde en geperste knoflook. Bedek met room, peper en zout en bestrooi met de schilfers Parmezaanse kaas en het paneermeel. Bak gedurende 30 tot 40 minuten in de oven. Dien warm op.