Een superrecept van Madam Confituur

Foodbloggers reanimeren al een paar jaar onze keuken en zoals het een foodland als België betaamt, hebben we er heel wat van eigen bodem die het vermelden waard zijn. Psychologies zet daarom elke maand een foodblogger in de kijker. Deze maand: Katrien Hoebers, alias Madam Confituur.

Recept en beeld: Madam Confituur & Frank Croes

 

Perzikenconfituur met prosecco

Voor 2 tot 3 potjes van 230 ml 

Ingrediënten

  • 650 g vruchtvlees van witte perziken (zonder schil, zonder pit)
  • sap van 1/4 citroen
  • sap van 1/4 limoen
  • 100 ml prosecco extra dry (bv. Riccadonna)
  • 370 g confituursuiker (versie 500 g suiker voor 1 kg fruit)

 

Bereiding

Snij de perziken in kleine stukjes. Doe de stukjes samen met het sap en de prosecco in een kookpot. Laat het geheel 2 tot 5 minuten mals koken op een zacht vuurtje en met de deksel op de kookpot.

Neem de pot van het vuur en voeg de suiker toe. Roer goed om tot de suiker is opgelost. Zet de pot weer op het vuur, breng opnieuw aan de kook en laat alles 3 minuten stevig doorkoken. Check de stolling. Schuim af met een schuimspaan indien nodig.

Giet de hete confituur onmiddellijk in propere glazen potjes. Vul ze netjes tot aan de rand. Sluit de potjes onmiddellijk af met een deksel, keer ze om en laat afkoelen.